top of page

ЗА ЧИ ПРОТИ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЛЕГКИХ НАРКОТИКІВ В УКРАЇНІ


В останній час всередині українського суспільства значно загострилось питання легалізації легких наркотиків. Не так давно інтерес до цього делікатного питання спричинила пропозиція діючого міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо легалізації в Україні марихуани з медичними показами. А нещодавно на сайті Кабінету Міністрів електронна петиція про легалізацію в Україні медичного канабісу набрала необхідну для обов’язкового перегляду урядом кількість голосів.

21 березня 2019 р. за ініціативи Алекса Орти з Фонду розвитку громад, голови циклової комісії викладачів іноземних мов Павлін Катерини Анатоліївни та модератора, викладача філологічних дисциплін Кондратюк Оксани Володимирівни було організовано учнівсько-студентські дебати на тему: «Легалізація легких наркотиків: за та проти». Опозиційними сторонами масового спілкування стали представники 22-ЮЖ групи Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. М. Грушевського, котрі виступали за легалізацію, та учні 10-х та 11-х класів Обласного гуманітарного ліцею, котрі, у свою чергу, виступили проти. За перебігом дебатів спостерігали усі охочі, які наприкінці заходу змогли приєднатись до обговорення проблеми та задати цікаві запитання.

Актуальне питання одразу набуло бурхливого обговорення з обох сторін. Оголошено чимало аргументів. Виступи опонентів торкнулись зокрема сфери медицини, економіки та законодавства України. Для підсилення думок ліцеїсти та студенти використовували чимало матеріалів, висвітлювали досвід легалізації марихуани та статистичні дані інших країн, обговорювали проблеми та місце їх законності в Україні загалом. Зокрема, учні Обласного ліцею висловили думку, опираючись на дані в сфері захисту здоров’я, що канабіс здатен негативно впливати на психічне здоров’я, зір, координацію руху та репродуктивну систему людей. У свою чергу, студенти 22-ЮЖ групи наголосили на праві вибору кожної людини шляху подолання симптомів важкого болю, які здатен втамувати саме канабіс при його медичному використанні, а також припустили, що легалізація легких наркотиків в Україні призведе до посилення державного контролю за якістю та розповсюдження, а ще їх законне вирощування та продаж збільшить надходження до державної казни.

Організатори учнівсько-студентських дебатів підсумувавши масовий захід додали, що дуже важливо для підростаючого покоління – майбутнього нації – мислити, вміти наводити аргументи та висловлювати свою думку у напрямку сучасних тенденцій і суспільних змін, а також працювати в команді. У підсумку учасникам та усім присутнім організатори побажали творчих звершень та шанобливого ставлення до чинних законів та правил, а волонтер із Корпусу Миру, Алекс Орта, запросив до активної співпраці й генерації нових тем та ідей для подальших зустрічей з метою їх масового обговорення.

Леся Бернацька, 41-Ж


330 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page