top of page

У ЇХ РУКАХ СПІВАЄ ГЛИНА…


«Іграшки.. Це найкраще, що є у дітей, це їх найкращі друзі. Їм вони довіряють найпотаємніші думки, з ними пізнають навколишнє, живуть у чудовому, казковому, мрійливому світі дитинства». Так характеризувала дитячу іграшку засновниця українського дошкілля Софія Русова.

18 березня, на запрошення викладача Тетяни Січко, членами Вінницького обласного центру художньої творчості Людмилою Леонідівною Філінською та Вікторією Володимирівною Ніколаєвою із студентами 11-Д групи проведено майстер-клас із ліплення іграшки за мотивами подільської кераміки. Майстер-клас був насичений як інформативно: викладач розповіла про символіку керамічної іграшки, презентувала буклет «Барська кераміка», так і творчо: майстрині-гончарки ознайомили із технологією виготовлення виробів у стилі «глиняна філігрань» (автор – Людмила Філінська), продемонстрували віртуозну гру на свищиках і окаринах, навчили виготовляти одну із найцікавіших дитячих іграшок - свищик. Перша спроба самостійної роботи з глиною у студенток вдалась відмінно – навіть невипалені вироби видавали віртуозні мелодії.

Атмосфера радісного піднесення, співтворення спонукала до наслідування креативності відомих майстринь, які представили виданий обласним центром народної творчості альманах «Майстри Вінниччини» і побажали майбутнім вихователям у подальшому побачити себе у наступних його випусках. А ще старші колеги радять: «Коли ви створюватимете разом із малюком іграшку, згадуйте слова В.О. Сухомлинського: «Щоб дитина стала розумною, кмітливою, треба у ранньому дитинстві дати їй щастя художнього бачення світу. Які невичерпні джерела фантазії, творчості, живої думки відкриються у дитячій свідомості, коли дитина бачить і відчуває, творить прекрасне». Саме ви й маєте навчити щастю творення». Ми щиро вдячні Людмилі Леонідівні Філінській і Вікторії Володимирівні Ніколаєвій та сподіваємось на подальшу співпрацю.


65 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page