top of page

Вшанування пам’яті жертв Голодомору українського народу 1932-1933 рр.


«Пекельні цифри та слова,

у серці б’ють, неначе молот,

немов проклятий оживе,

рік тридцять третій.

Голод…Голод…»

Кожен народ має свої неповторні традиції, звичаї, віковічну історію, пам’ять. Минуло багато років від часу тієї страшної трагедії - Голодомору 1932-1933 років. Ця тема не може бути байдужою для кожного з нас. Це рік пам’ятний. Рік незабутній. Рік страшний. Найчорніший рік в історії України.

З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору українського народу 1932-1933 рр. студентами 41-Ш групи (куратор Лебединська Тетяна Михайлівна) було проведено тематичні виховні години у групах коледжу та класах ліцею.

Студенти розповіли про страшні сторінки історії України за часів Голодомору, ознайомили зі свідченнями проті пекельні роки, що назавжди закарбувалися у серцях людей і стали фатальним випробуванням. Людям доводилося не жити, а - виживати. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і змучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі, люди похилого віку. До уваги студентів було запропоновано документальні відео- та фотоматеріали, що дали змогу пересвідчитись та усвідомити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках. Хвилиною мовчання вшанували всіх, хто помер голодною смертю у ті страшні часи.

В підсумку проведення виховної години виступаючі завершили розповідь словами філософа Г. Ферреро, які потрібно завжди пам’ятати: «Усі народи повинні пригадати собі стару правду, що історія повторюється». Нехай це буде застереженням народу України на майбутнє.

О. Кислиця, студентка 41-Ш групи спеціальності "Початкова освіта"


392 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page