top of page

Незабутня подорож до старовинного міста Лева


У період проходження навчальної практики «Основи природознавства та краєзнавства» студенти другого курсу спеціальності «Дошкільна освіта» та «Початкова освіта» з 12.06.2018 по 14.06.2018 року здійснили незабутню цікаву подорож до старовинного міста Львів. Нас, студентів, супроводжував у дорозі позитивний настрій, дружня атмосфера і сприятлива погода до самого міста Лева. Львів — місто полікультурного спадку, яке спробувало усі європейські стилі – готику, ренесанс, бароко, класицизм. Туристична подорож по визначних місцях і пам’ятках культури та мистецтва міста тривала протягом трьох днів.

У перший день перебування в Львові ми здійснили пішу прогулянку по історичному місту та відвідали Підгорецький замок, до якого входять палац, оточений бастіонними укріпленнями, валами, ровами, чудовим парком, що є пам’яткою садово-паркового мистецтва державного значення, римо-католицький костел ХVІІІ ст. та заїзний двір. Саме цю споруду зробили Лувром, коли знімали усім відомий пригодницький фільм «Д’Артаньян і три мушкетери». Костел святого апостола Андрія належить до комплексу бернардинського монастиря. Храм поєднує в собі елементи пізнього ренесансу, бароко, і нідерландського маньєризму. На території замку відкрито історичний музей арсеналу, у якому зберігаються зразки вогнепальної та холодної зброї, елементи військової форми, колекція військових орденів та музейні експонати, які представлені з 30 країн світу.

Приємно вразив нас своєю могутністю і величчю пам’ятник Данилу Галицькому. Замилувалися ми також архітектурною спорудою «Пори року» з рельєфами-алегоріями Весни, Літа, Осені, Зими. Ми звернули увагу на ресторан «Дім легенд», в якому кожен зал на семи поверхах відображав одну із львівських легенд (час, бруківка, леви, погода…) кожного вечора на фасаді будинку відбувається піротехнічне шоу – з ударом годинника металевий дракон випускає «полум’я». Відвідали ми Львівську копальню кави, так як «львівська кава народжується тут». Це єдина в світі копальня кави, де на очах у відвідувачів каву видобувають з-під площі «Ринок».

Дуже цікавою виявилася Львівська майстерня шоколаду. У ній знаходиться маленька кав’ярня, де можна скуштувати гарячого шоколаду та кави за своїм смаком. На першому поверсі ми спостерігали через скло процес виробництва шоколаду.

Наступного дня ми подорожували по місту автобусом. Відвідали «Високий замок», який розташований на вершині штучно насипної гори, з якої відкривається захоплюючий краєвид і панорама усього старовинного історичного міста.

Наступним етапом нашої екскурсійної подорожі став Личаківський цвинтар, де поклонились могилам відомих українських діячів: Івана Франка, Ігоря Білозіра, Софії Крушельницької, Володимира Івасюка та ін. На цвинтарі відведено місце «Небесній сотні».

У соборі Святого Юра, який ми відвідали, зберігається чудотворна ікона Теребовлянської Богородиці та копія Туринської плащаниці. Ми були вражені величністю музею «Паналь Потоцького», його оздобленням, меблями, картинами у стилі 14-18 ст.

Завершальним етапом другого дня став похід у Національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, де ми були вражені дзеркальним залом, архітектурними спорудами і постановкою оперети С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм».

У третій день перебування у місті ми здійснили екскурсію подорож до греко-католицького собору Святої Ольги і Єлизавети. Нас вразив костел своїми архітектурними формами у стилі «неоготики», які доповнені неороманськими елементами. Піднялися ми на вежу собору, де пе відкрилася панорама усього міста. Незабутні враження у нас залишилися про Львівський музейно-культурний комплекс пивної історії.

Поїздка залишила гарні, позитивні і приємні враження, ми мовби увібрали в себе частинку прекрасного європейського історичного міста Лева. Ми висловлюємо щиру подяку своїм кураторам Л.Г. Подуфаловій та Л.В.Кузнєцовій, методисту навчальної практики О.М. Якубчик і викладачу коледжу Н.О. Бакалець за цікаво організовану, змістовну, незабутню подорож, адже нас прилучили до історичного минулого українського народу, духовно збагатили враженнями про старовинне історичне місто Львів.

Студентський актив 21-Д та 22-Ш груп.


130 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page