top of page

БУДЬМО ТВОРЦЯМИ МАЙБУТНЬОГО


Щоб створити народ, потрібні три речі: школи, школи та школи.

Л. Толстой.

У четвер, 29 березня, в навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – гімназія» м. Бар проводився тренінг для вчителів початкових класів. У ньому взяли участь представники всіх зі всіх сільських шкіл Барського району. Були й делегати від Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського. Тренери, Гора Діна Карлівна (методист початкової освіти районного методичного кабінету) та Романяк Лариса Григорівна (заступник директора з початкової освіти «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія № 2» м. Бар), консультували педагогів, спрямовували їхню увагу на ключові моменти, що стосуються виховання дітей молодшого шкільного віку, опираючись на тематичне спрямування тренінгу.

Розпочався захід демонстрацією вправ, які розвивають пам’ять, уважність, оперативність, вчать комунікабельності та злагодженій командній роботі.

Незабаром вчителі презентували власні проекти. Інтерактивна папка, чи точніше – Lapbook, схожа на книжку-іграшку, але в ній домінантними є пізнавальна та виховна функції. Різноманіття оригінальних доробків і справді доводить – нестандартний підхід вчителів та їх ентузіазм допоможуть досягти українській школі нового вищого рівня.

Але центрувала тренінг єдина мета – ознайомити педагогів, які навчатимуть дітей 1-ого класу у 2018-2019 рр., з одним із наймасштабніших проектів The LEGO Foundation на сьогодні. «LEGO допоможуть впроваджувати ігрові та діяльнісні методи навчання в освітній процес. Відповідний Меморандум про взаєморозуміння було підписано Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation. Документ передбачає, що The LEGO Foundation безкоштовно забезпечить наборами усі перші класи (в усі школи України) протягом 2018-2019 рр.», – повідомляє сайт promum.com.

Педагоги охоче опановували методику «6 цеглинок» для ефективного використання конструкторів LEGO у навчанні. І справді, такі ігри розвивають дрібну моторику рук; стимулюють логічно та образно мислити, і розвивати пам’ять в ігровій формі. «У міністерстві зазначають, що The LEGO Foundation провела 25 тренінгів з упровадження ігрових та діяльнісних методів навчання для 700 українських педагогів», – таку інформацію подає електронний ресурс http://nus.org.ua

Діти вчаться, наслідуючи Вас. Ваші дії вселяють натхнення у дітей, яке проявляється у мовленні, вирішенні проблемних завдань, взаємодії один з одним. Тому, педагог має щоденно розвиватися та удосконалюватися. Цьому й сприяють подібні тренінги, а тим паче, якщо вони відбуваються у творчій атмосфері, атмосфері взаємопідтримки та розуміння.

АНАСТАСІЯ ІСЬКО


181 перегляд
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page