top of page

Випускниця коледжу Ірина Буй повернулася з ХІІ зимових Паралімпійських ігор


20 березня, українська паралімпійська збірна повернулася додому із Південної Кореї, де відбувалися ХІІ зимові Паралімпійські ігри. Змагання проходили з шести видів спорту, українці брали участь у змаганнях з біатлону, лижних гонок та сноуборду.

Успіхи української збірної на Паралімпіаді-2018 детально висвітлювалися у засобах масової інформації. В цілому по кількості медалей наша команда четверта. По кількості золотих медалей українська команда також четверта у світі.

Міжнародні фахівці розуміють, що таке вигравати у великому спорті незрячим, людям з проблема опорно-рухового апарату. Тому на сьогоднішній день Україна дивує весь світ. Основна причина успіху – це команда.

Українську збірну в Пхьончхані представляли 30 спортсменів. Серед них наш земляк Олександр Казік, який привіз додому із Пхьончхана дві срібні медалі та випускниця спеціальності «Початкова освіта» Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського Ірина Буй. У лижній гонці на цьогорічних змаганнях Ірина посіла почесне четверте місце.

Унікальна дівчина, українська лижниця, біатлоністка, майстер спорту України міжнародного класу, чемпіонка та володарка Кубка світу, всебічно розвинена особистість, яка поєднала в собі всі найкращі риси людини – випускниця Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського.

Навчаючись у коледжі в період з 2010 по 2016 роки Ірина почала серйозно займатися лижним спортом. Дебютувала на міжнародній арені у грудні 2011 року, взявши участь у міжнародних змаганнях з лижних гонок і біатлону. У 2012 році Ірину було зараховано до складу паралімпійської збірної України. На етапі Кубку світу 2012 року у м. Вуокатті (Фінляндія) у біатлоні 12,5 км спортсменка отримала «бронзу». А уже на Чемпіонаті світу 2013 року у м. Солефті (Швеція) здобула «золото» у біатлоні 10 км і «срібло» у біатлоні 12,5 км. Ірина стала переможцем фіналу Кубку світу 2013 року. У липні 2013 року її було нагороджено обласною премією «Молода людина року» (номінація «Відкриття року в області спорту»).

Викладачі коледжу пам’ятають Іру як життєрадісну, цілеспрямовану, вольову, надзвичайно працьовиту студентку, цікаву, неординарну особистість.

Пишаємося нашою випускницею, яка невтомною працею та гарними результатами подає приклад для студентської молоді.


85 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page