top of page

Зустріч із знаними істориками-науковцями


16 березня у Барському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Михайла Грушевського відбулася зустріч із Чухлібом Тарасом Васильовичем – українським істориком, доктором історичних наук, провідним науковим співробітником Інституту історії Української НАН України, директором Науково-дослідного інституту козацтва ім.Степана Бандери, дослідником воєнної історії України, Польщі та Степанчуком Юрієм Степановичем – кандидатом історичних наук, доцентом кафедри історії та культури України ВДПУ ім. М. Коцюбинського.

У актовій залі коледжу була проведена змістовна бесіда, під час якої Степанчук Ю.С. проінформував присутніх на зустрічі студентів коледжу спеціальностей «Право» та «Журналістика» про період існування Коліївщини та Барської конфедерації і їхню роль у формуванні історії України. Чухліб Т. В. акцентував увагу присутніх на розвитку самосвідомості українців, яка потрібна для формування світогляду молоді, зокрема студентів, як майбутнього країни. В процесі доповіді він презентував власну книгу про події сучасної України.

Далі відбулася зустріч гостей із вченим секретарем коледжу, кандидатом мистецтвознавства, доцентом Бурсою Антоніною Іванівною на якій розглядалися питання наукової співпраці навчильних закладів.

Отже, захід пройшов успішно, адже присутні дізналися багато нових фактів про історію українського народу, зробили висновки щодо важливості участі кожного у формуванні нашого майбутнього.

Студенти коледжу щиро вдячні поважним гостям Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського та організатору зустрічі, завідувачу відділення загальноосвітньої підготовки Маліновському Юрію Леонідовичу за змістовне спілкування.


117 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page