top of page

День Соборності України


Українська історія ХХ століття містить багато значимих подій, які, на жаль, відбулися під знаком боротьби за відновлення власної гідності та духовності. Покоління українців мріяли про свою незалежну та соборну державу, мріяли про те, щоб усі етнічні землі, поділені в різні часи між різними імперіями, з’єдналися в єдине ціле.

Такий історично важливий момент настав лише у ХХ столітті.

22 січня вже традиційно Україна святкує День Соборності України – возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, яке відбулось 99 років тому на Софійській площі в Києві.

Історична подія того далекого 1919 року змушує нас жити не лише спогадами про славну минувшину, а й засвоювати уроки, бути мудрішими та сильнішими. Весь український народ зобов’язаний жити національною ідеєю, відстоювати державу, національну й особисту гідність.

22 січня 2018 року, у Барському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Михайла Грушевського проведено виховний захід до Дня Соборності України.

Захід підготували і провели студенти 42-Ю групи разом із своїм куратором Бурятинською Н.І.. Вони провели екскурс в історію: згадали, які події передували цьому, під владою яких імперій знаходилися українські землі, які політичні сили вступили за ідею державної незалежності. Програма виховної години була насичена історичними фактами, поезіями у виконанні студентів, які захопили кожного з присутніх та проникли у їх серця («Дорогий серцю край», «Велична і свята, моя ти Україно»). Студентки 42-Ю групи продемонстрували захопливий танець «Ти для мене все, Україно, знай!». Заключна пісня заходу – «Заспіваймо пісню за Україну».

Територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів наших незламних героїв, навіки залиша­тиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ може­мо досягти величної мети — побудови вільної й демократичної Украї­ни, якою пишатимуться наші нащадки.

Студентка спеціальності «Видавнича справа та редагування» Тетяна Підлубна


101 перегляд
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page