top of page

Тренінг «Правила етичної поведінки та запобігання корупції у правоохоронних органах»


19-20 жовтня 2017 року на базі Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. М. Грушевського проведено навчальний тренінг для студентів 4-го курсу спеціальності «Правознавство» на тему: «Правила етичної поведінки та запобігання корупції у правоохоронних органах».

Захід організували та провели практичний психолог коледжу Гулько Олена Миколаївна та випускниця коледжу, кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального права та кримінології Університету ДФС України Супрун Тетяна Миколаївна. Метою тренінгу було формування навичок ефективного спілкування; визначення основних етичних принципів професійної діяльності працівників правоохоронних органів; встановлення поняття корупції та її детермінантів; формування основ юридично правильного бачення і трактування норм права, пов’язаних із діяльністю працівників правоохоронних органів; визначення шляхів запобігання та протидії корупції у правоохоронних органах.

Корупція, як соціально-негативне явище, означає зловживання, яке полягає у використанні законодавства чи публічної влади в приватних інтересах одних на шкоду приватним інтересам інших. Законодавство і публічна влада – це інструменти, призначені для забезпечення порядку в суспільному житті людей, заснованого на природних законах. Цей порядок є основою справедливості в розподілі соціальних благ між людьми. Зловживання законодавством і публічною владою є свавіллям, яке полягає в порушенні порядку, заснованого на природних законах суспільного життя людей, а значить і в порушенні соціальної справедливості. Тому корупція – це завжди використання особою законодавства чи публічної влади на шкоду всьому суспільству.

Правоохоронна діяльність розглядається як вид державної діяльності, яка здійснюється з метою охорони права спеціально уповноваженими державними органами шляхом застосування юридичних заходів впливу в точній відповідності із законом і за неухильного дотримання встановленого порядку.

Корупція в правоохоронних органах є загрозою для основ національної безпеки держави, перешкоджає розвитку інститутів демократії і громадянського суспільства та реалізації громадянами своїх конституційних прав у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення, майнових відносин.

Наявність корупції в правоохоронній системі сприяє розвитку організованої злочинності, створює основу для тероризму, перешкоджає реалізації державно-правових реформ.

Студенти активно брали участь у виконанні завдань, запропонованих тренерами, що надало змогу більш повно та всебічно дослідити основні проблеми пов’язані із нормами етичної поведінки та протидії корупції в правоохоронних органах. Ми сподіваємось, що сучасне покоління не буде допускати помилок наших попередників, та буде будувати правову, демократичну та соціально-розвинену державу без корупції. Віримо в те, що студентство спеціальності «Правознавство» буде гідною заміною та буде з честю носити звання «Юрист».


200 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page