top of page

Інформаційна година, присвячена 151-й річниці з дня народження М. Грушевського


25 вересня в актовій залі Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського відбулася виховна година, присвячена 151-й річниці з дня народження видатного публіциста, професора історії, організатора української науки, політичного та громадського діяча, соціолога, голови Центральної Ради УНР, багаторічного голови Наукового Товариства ім. Т. Шевченка у Львові, завідувача кафедри історії Львівського університету, автора понад 2000 наукових праць Михайла Сергійовича Грушевського. З нагоди цієї події до студентів звернувся директор коледжу, кандидат педагогічних наук Петро Нестерович Савчук. У своєму слові він відзначив, що Михайло Сергійович Грушевський належить до числа гігантів світового рівня, яких завжди будуть пам’ятати та вшановувати нащадки. Проголошені ним ідеї та принципи національного державотворення, а саме соборності українських земель та суверенності Українського народу – «право самому порядкувати на власній землі» – є справедливими для всіх часів і народів. Особливо актуальними вони є для нинішнього покоління українців, якому випала доля відстоювати державний суверенітет України у боротьбі з російськими загарбниками.

Виховну годину підготували та провели студенти 32-Ю групи та їх куратор – викладач вищої категорії Юзько Тетяна Миколаївна. На свято були запрошені студенти 11-Д, 11-Ш, 11-М, 11-ОМ, 11-Ж, 11-Ю груп, учні 10-А, 10-Б класів Обласного гуманітарного ліцею.

Ведучі виховної години донесли до аудиторії біографічні відомості про нелегке життя і діяльність не тільки автора праць, а й творця історії. Демонстрація слайдів, присвячених видатному діячеві, допомогла представити його як історичну постать, що відіграла важливу роль у проголошенні незалежності України та становленні національної ідеї.


126 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page