top of page

Буковель


Після відпочинку на солоних водах, 23 червня ми направилися до Буковелю, найбільшого гірнолижного курорту України. Він розташований недалеко від села Поляниця Яремчанської міської ради, біля підніжжя гори Буковель, на висоті 920 метрів над рівнем моря. Найвища точка курорту – гора Довга.

Буковель розташований на п'яти горах: Довга (1372 м), Буковель (1127 м), Бульчиньоха (1455 м), Бабин Погар (1180 м), Чорна Клева (1241 м). Завдяки цьому курорт має більш ніж 53 км трас всіх рівнів складності. Траси проходять на спеціально підготовлених схилах із трав'яною основою. Освітлення трьох схилів дозволяє кататися й у вечірній період.

Сезон триває з кінця листопада до середини чи кінця квітня. В цей час на курорті функціонують 16 сучасних витягів з загальною пропускною здатністю 34700 осіб/год. Одночасно, комфортно на схилах курорту можуть кататись до 15000 осіб.

Прибувши до вказаного місця, студенти були вражені неймовірними гірськими краєвидами. Довгий час всі милувалися лісистими горами, чарівним озером Молодості та ознайомлювалися із розважальним комплексом «Буковель».

Далі ми направилися до канатної доріжки, аби з висоти зафіксувати захоплюючі ландшафти Карпатських гір. Важко словами передати, які дивовижні пейзажі нам вдалося побачити із канатної доріжки. Кремезні гірські масиви, густі ліси – все це було немов на долоні.

Також, практиканти змогли побачити гору Говерлу, підняття на яку буде наступним пунктом нашого маршруту.


108 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page