top of page

«Зелена перлина» Карпат


Останнім пунктом подорожі Карпатами стало місто Яремче, що знаходиться у південно-західній частині Івано-Франківської області, займаючи центральну частину українських Карпат.

Яремче – визнаний екокурорт, одне тільки перебування в якому має помітні лікувальні властивості: за рахунок чистого повітря та альпійського клімату тут можна оздоровити організм – від очищення легень та нормалізації тиску до покращення роботи серцево-судинної системи та шлунково-кишкового тракту.

Яремче знане своїм славнозвісним ярмарком, що є одним з найвідоміших атракцій міста! По обидва боки вздовж довгої вулиці над річкою Прут стоять різьблені дерев’яні будиночки: тут можна придбати вироби народних промислів та ремесл Гуцульщини – гуцульську кераміку, вишиті сорочки, плаття, рушники, ґердани (плетені з бісеру жіночі прикраси), вироби з овечих шкур та шерсті (ліжники, кожухи, кожушки, інший шубний одяг, гуцульські килими). Більшість з того, що ви побачите тут – вироби ручної роботи, за кожним з яких стоїть вікова історія збереження традицій виготовлення. Саме тут ми зупинилися аби придбати та привезти на згадку про Карпати приємний сувенір.

Мешканці яремчанщини приємно здивують вас своєю гостинністю, працелюбністю, доброзичливістю. Саме тому у поєднанні з історичними пам’ятками та прекрасними рекреаційними ресурсами вони невід’ємно доповнюють красу сьогоднішнього міста.

На цьому закінчилася практика з природознавства та краєзнавства студентів 21-Д і 21-Ш груп.

Практику описували студентки-практикантки 21-Ж групи Малинка Анна та Підлубна Тетяна. До нових зустрічей!


79 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page