top of page

Туристичний комплекс «Теплі води»


У другій половині трерього дня практики студенти та викладачі побували у туристичногму комплексі «Теплі води» аби трішки оздоровитися.

Історія «Теплих вод» налічує уже понад 2 десятиліття, ще в 1990 році коштами колгоспу, на базі термального джерела під горою Олексинець, збудовано туристичний комплекс «Теплі води», який відразу почав користуватися неабиякою популярністю серед місцевого населення. Лікувальні властивості джерела були настільки вражаючими, що сюди починають з'їжджатися люди не тільки з району та області, а й з усієї України та навіть із-за кордону.

Найперше, чим термальні води Велятина привертають увагу – це підвищеним вмістом брому та йоду (бром має сильно заспокійливі властивості на людське тіло). Воду отримують зі свердловини, глибиною близько кілометра, при температурі від +40 до +60 градусів за Цельсієм. Перед безпосереднім використанням у процедурах її охолоджують до прийнятної, для людського тіла, температури (30-38 градусів цельсія).

Мінералізація Велятинської «води» складає близько 100 грам на літр, якщо, наприклад, морська вода має всього три грами на літр води.

На сьогодні туристичний комплекс «Теплі Води» пропонує лікувальні ванни з термальної, борної, бромно-хлоридно-натрієвої води з підвищеним вмістом йоду з Велятинського джерела, а також в останні роки побудовані три басейни з термальною водою, які користуються неабиякою популярністю.

На території комплексу є два великих відкритих басейни, які мають розмір 6х12 м і 4,5х10 м і невеличкий дитячий басейн, який має діаметр – 4 метри, глибину – 80 см з термальною водою.

На території також є кафе, де можна випити квас, пиво, трав'яні чаї і скуштувати смачну їжу. І саме тут наприкінці дня практиканти вирішили підживитися, набратися сил після виснажливого, але цікавого дня і вирушити далі відповідно муршруту.


77 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page